Je woning isoleren doe je nu

Onlangs verscheen onze blog energie besparen doe je nu, waarin we schreven waarom het slim is om nu energiebesparende maatregelen te treffen. In deze blog zoomen we specifiek in op woningisolatie en vertellen we je waarom het slim is nu je woning te isoleren en je niet langer moet wachten. Oftewel, je woning isoleren doe je nu!

Waarom nu je woning isoleren?
1. Woningisolatie geeft een zeer aantrekkelijk financieel rendement
Er zijn vele energiebesparende maatregelen die je kan nemen, variërend van vloerisolatie, zonneboilers tot infrarood panelen en warmtepompen. Woningisolatie (zowel vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie) is van al deze maatregelen de absolute koning wanneer het aankomt op financieel rendement. Vergeleken met bijvoorbeeld zonnepanelen levert het isoleren van je woning zo goed als altijd een hoger rendement op. Het isoleren van je spouwmuur levert bijvoorbeeld een rendement op dat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening. Stukken hoger dan wat je nu op je bank aan rente krijgt. Een slimme investering dus. Benieuwd wat voor jouw huis de beste isolatie maatregelen zijn? Doe dan direct de gratis HuisScan.

2. Nu je woning isoleren zorgt direct voor meer comfort
Naast het feit dat woningisolatie je energierekening verlaagt, verhoogt het ook het comfort in huis. Een aantal voorbeelden. Vloerisolatie is bijvoorbeeld erg effectief tegen koude voeten. Maar denk ook aan het terugbrengen van tochtstromen. Daarnaast houdt de woning de warmte beter in huis. De ketel hoeft minder te pendelen (regelmatig aan- en uitslaan van de ketel). De temperatuur in huis blijft zo constanter. De woning koelt s’nachts minder af, waardoor je je s’ochtends niet in de vrieskou je naar de douche hoeft te begeven.

3. Nu je woning isoleren verlaagt je CO2 uitstoot
Het isoleren van je woning zorgt voor een forse daling van je gasverbruik. Hierdoor daalt je CO2 uitstoot aanzienlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *